រឿងដែលកើតឡើងចំពោះខ្លួនអ្នកនៅពេលដែលអ្នកញុំាចេកពីរផ្លែជារៀងរាល់ថែ្ងរយៈពេល 30 ថ្ងៃ
ចេកគឺជាអាហារដែលមានសារជាតិជីវជាតិល្អបំផុតនៅលើភពផែនដីហើយមានផ្ទុកជាតិប៉ូតាស្យូមខ្ពស់បំផុតក្នុងចំណោមអាហារទាំងអស់។ ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានចេក 2 ផ្លែក្នុងមួយថ្ងៃអ្នកនឹងទទួលបានកម្រិតអង់ស៊ីមប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនិងអ្វីដែលហៅថា Tumor Necrosis Factor ដែលជួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងកោសិកាមហារីកនៅក្នុងខ្លួន។ ផ្លែចេកកាន់តែល្អកម្រិតអង់ទីអុកស៊ីដង់ដែលប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីកខ្ពស់និងដង់ស៊ីតេសារធាតុចិញ្ចឹមខ្ពស់។ ដូច្នេះតើអ្នកអាចទទួលបានផលប្រយោជន៍អ្វីខ្លះពីការទទួលទានចេកមួយផ្លែជារៀងរាល់ថ្ងៃ? សូមក្រឡេកមើលមួយចំនួននៅខាងក្រោម។ នេះជាអ្វីដែលកើតឡើងចំពោះរាងកាយរបស់អ្នកនៅពេលដែលអ្នកហូបបាយពីរហាន់ណាន់រាល់ថ្ងៃអស់រយៈពេល 30 ថ្ងៃ។1.ចេកឆ្គងប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងការឈឺចាប់។ អ្នកដែលមានជំងឺធ្លាក់ទឹកចិត្តជាទូទៅមានកម្រិត serotonin ទាបនៅក្នុងខួរក្បាល។ មានកម្រិត tryptophan ខ្ពស់ដែលបន្ទាប់មកបម្លែងទៅជា serotonin ចេកអាចជួយបន្ធូររោគសញ្ញានៃជំងឺធ្លាក់ទឹកចិត្ត។
2.អ្នកនឹងមានថាមពលកាន់តែច្រើន។ ផ្លែចេកមានជាតិស្ករធម្មជាតិ 3 ប្រភេទគឺ fructose, ជាតិគ្លុយកូសនិងស្ក្រូស្យូមនិងមានកម្រិតជាតិសរសៃ។ អំណាចនៃអាហាររូបត្ថម្ភនេះផ្តល់នូវថាមពលបន្ទាន់និងយូរអង្វែងនៃថាមពល។ គ្រាន់តែចេកពីរផ្តល់ថាមពលគ្រប់គ្រាន់សម្រាប់ការហាត់ប្រាណរយៈពេល 90 នាទី!3.ការហាមឃាត់នឹងជួយដល់ការសម្រកទម្ងន់។ ផ្លែចេកគឺជាជម្រើសដ៏ល្អសម្រាប់មនុស្សដែលព្យាយាមចាញ់ផោនតិចតួច។ ពួកវាក៏មានជាតិសរសៃបីក្រាមជួយយើងឱ្យមានអារម្មណ៍កាន់តែពេញលេញនិងរក្សាទំនៀមទម្លាប់នៅច្រក។
4.ចេកគឺជាអាហារដ៏អស្ចារ្យសម្រាប់ខួរក្បាលរបស់អ្នក។ ចេកបញ្ចេញថាមពលយឺត ៗ ដែលជួយខួរក្បាលឱ្យប្រុងប្រយ័ត្នក្នុងរយៈពេលយូរ។ កម្រិតប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ធ្វើឱ្យយើងមានការប្រុងប្រយ័ត្នបន្ថែមទៀតហើយម៉ាញ៉េស្យូមជួយឱ្យខួរក្បាលផ្តោតអារម្មណ៍។5.ពួកគេជួយរក្សាលំនឹងអរម៉ូនរបស់អ្នក។ មានកម្រិតវីតាមីនប៉ូតាស្យូមនិងប៉ូតាស្យូមខ្ពស់កម្រិតចេកគឺជាប្រភពសារធាតុចិញ្ចឹមដែលចាំបាច់សម្រាប់ផលិតអ័រម៉ូន។
6.ពួកគេបានកាត់បន្ថយការក្រហាយទ្រូង។ កម្រិតប៉ូតាស្យូមខ្ពស់នៃចេកអាចជួយកាត់បន្ថយអាស៊ីតក្រពះខណៈដែលជាតិសរសៃជួយការរំលាយអាហារ។ ទាំងពីរដែលមានសារៈសំខាន់ដើម្បីកាត់បន្ថយការក្រហាយទ្រូង។7.ផ្លែចេកជួយបញ្ចុះសម្ពាធឈាម។ ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថាការបរិភោគចេកពីរក្នុងមួយថ្ងៃអាចបន្ថយសម្ពាធឈាមបាន 10% ។ ចំពោះអ្នកដែលមានបញ្ហាសម្ពាធឈាមចេកមានជាតិសូដ្យូមទាបនិងប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ធ្វើឱ្យពួកគេមានជម្រើសរបបអាហារដ៏អស្ចារ្យ។
8.ពួកគេរក្សាឱ្យឈាមរបស់អ្នកមានសុខភាពល្អ។ មានជាតិដែកល្អចេកមានសារសំខាន់ក្នុងការរក្សាឱ្យឈាមមានសុខភាពល្អនិងបន្ថយហានិភ័យនៃភាពស្លេកស្លាំង។ មានកម្រិតខ្ពស់នៃ B-6, ចេកក៏ជួយផងដែរជាមួយនឹងការផលិតកោសិកាឈាមស។9.ចេកគឺល្អសម្រាប់ឆ្អឹងរបស់អ្នក។ សារធាតុចិញ្ចឹមនៅក្នុងផ្លែចេកជួយបង្កើតនិងទ្រទ្រង់ឆ្អឹងរឹងមាំដោយបង្កើនការស្រូបយកជាតិកាល់ស្យូម។
10. ផ្លែចេកមានជំងឺប្រយុទ្ធ។ ផ្លែចេកមានកម្រិតខ្ពស់នៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលផ្តល់នូវការការពារកោសិកាប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរីដែលបណ្តាលអោយមានជំងឺដូចជាជំងឺបេះដូងជំងឺទឹកនោមផ្អែមជំងឺមហារីកនិងជំងឺសាច់ដុំនិងសាច់ដុំ។11.ពួកគេអាចជួយក្នុងការឈប់ជក់បារី។ ខណៈពេលដែលមានសក្តានុពលជាបណ្ដឹងតវ៉ា, វាមិនចាំបាច់។ ចេកមានប្រូតេអ៊ីនប៉ូតាស្យូមម៉ាញេស្យូមនិងវីតាមីន B6 ។ រួមគ្នា, សារធាតុចិញ្ចឹមទាំងនេះត្រូវបានគេដឹងថាដើម្បីកាត់បន្ថយការញ៉ាំជាតិនីកូទីនដែលមានសារៈសំខាន់ខ្លាំងណាស់ក្នុងការទាត់ទំលាប់នេះ។
12.ចេកអាចព្យាបាលជំងឺដំបៅក្រពះបាន។ ខណៈពេលដែលវេជ្ជបណ្ឌិតនៅឥណ្ឌាបានប្រកាសអត្ថប្រយោជន៍នៃផ្លែចេកដើម្បីព្យាបាលជំងឺដំបៅក្រពះពោះវៀនអស់ជាច្រើនជំនាន់មកហើយរហូតមកដល់ពេលនេះគ្រូពេទ្យនៅប្រទេសអង់គ្លេសបានរកឃើញដូចគ្នា: ចេកមានផ្ទុក sitoindosides (ដែលត្រូវបានគេនិយាយថាជ្រៅ ៗ ) ដែលការពារ និងព្យាបាលដំបៅរលួយ។13.ពួកគេអាចព្យាបាលការខូចខាត។ ដោយមានជាតិអេឡិចត្រូលីត្រខ្ពស់កម្រិតចេកគឺជាអាហារដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកដែលមានច្រើនពេក។ ពួកគេមានភាពអស្ចារ្យក្នុងការធ្វើនិយតកម្មកម្រិតអេឡិចត្រូលីត្រនិងធ្វើឱ្យរាងកាយត្រឡប់ទៅរកស្ថានភាពសុខភាពល្អវិញ។
14.ពួកគេបានកាត់បន្ថយការទល់លាមក។ មិនអីទេដូច្នេះប្រហែលជាមិនមែនជារឿងដែលគួរឱ្យរីករាយបំផុតនោះទេប៉ុន្តែយើងទាំងអស់គ្នាសុទ្ធតែជាមនុស្សពេញវ័យនៅទីនេះមែនទេ? ដែលនិយាយថាផ្លែចេកសម្បូរទៅដោយជាតិសរសៃនិងជំនួយក្នុងសរសៃឈាមធម្មតា។ មិនជាការភ្ញាក់ផ្អើលនោះទេដូចដែលយើងបានពិភាក្សាពីចេកនិងផលប៉ះពាល់វិជ្ជមានរបស់វាទៅលើការរំលាយអាហារ។15. ចេកជួយទប់ស្កាត់ជំងឺខួរក្បាល។ សំបូរម៉ាញេស្យូមជំនួយចេកក្នុងការបម្លែងអាស៊ីតខ្លាញ់ទៅជា DHA ដែលជាសារធាតុអូមេហ្គា 3 ដ៏សំខាន់។ អ្នកវិទ្យាសាស្ត្របានរកឃើញទំនាក់ទំនងសំខាន់រវាងកង្វះ DHA និងជំងឺសរសៃប្រសាទដូចជា ADHD និងជំងឺ Alzheimer ។ មានកម្រិតខ្ពស់នៃវីតាមីន B, ចេកក៏ជួយក្នុងការទប់ស្កាត់ជំងឺផាកឃីន។
16.ចេកជួយបង្កើនការចងចាំ។ បច្ចេកទេសនេះគួរតែត្រូវបានដាក់នៅក្រោម # 4 ប៉ុន្តែដោយសារតែមនុស្សជាច្រើនមានការព្រួយបារម្ភអំពីការចងចាំរបស់ពួកគេវាសមនឹងទទួលបានចំនួនខ្លួនឯងផ្ទាល់។ ចានអាចជួយកែលម្អនិងទ្រទ្រង់ការចងចាំដោយសារតែកម្រិតខ្ពស់នៃ tryptophan, ប៉ូតាស្យូមនិងម៉ាញ៉េស្យូម។17. ចេករក្សាដួងចិត្តអ្នកឱ្យមានសុខភាពល្អ។ ពិតជាមិនគួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើលនៅទីនេះ, ដោយសារតែកម្រិតខ្ពស់នៃសារធាតុចិញ្ចឹមនិងវីតាមីនរបស់ចេក។ ការបង្កើនការញ៉ាំប៉ូតាស្យូមនិងការថយចុះការទទួលទានជាតិសូដ្យូមគឺប្រហែលជាអ្វីដែលសំខាន់បំផុតដែលមនុស្សម្នាក់អាចធ្វើដើម្បីការពារបេះដូងនិងចេកគឺជាអាហារដែលមានជាតិប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ដែលមានជាតិសូដ្យូមទាប។ គ្រឿងផ្សំសរសៃវីតាមីន C និងសារធាតុ B6 នៅក្នុងចេកក៏ជួយបង្កើនសុខភាពនិងបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង។
ConversionConversion EmoticonEmoticon